Het Nieuwe Eemland

Het Nieuwe Eemland staat borg voor een veilige leeromgeving. Door zoveel mogelijk onderwijs en begeleiding op maat te bieden, kunnen leerlingen zich optimaal verder ontwikkelen. Leerlingen worden uitgedaagd door actieve werkvormen te gebruiken en door samen te werken. Een lesduur van 70 minuten bevordert dit.

Talentontwikkeling wordt gestimuleerd door een breed onderwijsaanbod, van gymnasium tot en met mavo. Uitdaging wordt geboden door het aanbod van versterkt Engels, bèta- en kunstzinnige programma’s, wetenschapsoriëntatie en excellentietrajecten. Leerlingen in de onderbouw kiezen voor een van de talentklassen: kunst, onderzoek, sport of wereld.

In de zorgstructuur heeft de mentor een centrale rol. In de brugklas krijgen de leerlingen mentor- en studielessen. Alle andere leerjaren kennen mentoruren. Daarnaast heeft het Nieuwe Eemland een orthopedagoog, een intern begeleider, leerlingbegeleiders en decanen. De zorgcoördinatoren zorgen ervoor dat de goede begeleiding wordt gegeven. Het Nieuwe Eemland biedt natuurlijk begeleiding op maat, namelijk:

  • personal coaches
  • remedial teaching
  • faalangstreductiestrainingen
  • sociale vaardigheidstrainingen
  • steunlessen
  • examentraining

De school heeft een Zorg Advies Team waaraan, naast de zorgcoördinatoren en de orthopedagoog, ook externe functionarissen deelnemen zoals de brugfunctionaris van het wijkteam en de GGD-arts. 

Het Nieuwe Eemland

Daam Fockemalaan 12
3818 KG Amersfoort

E-mail: info@hetnieuweeemland.nl
Telefoon: 033 – 46 12 984
Website: Bezoek website

Bestuur

Meridiaan College

Schoolsoorten

mavo, havo, vwo

Denominatie

Rooms-katholiek

Ondersteuningsaanbod

Ondersteuning wordt verzorgd door een orthopedagoog, intern begeleider, leerlingbegeleiders en personal coaches. In steunlessen bieden vakdocenten ondersteuning voor leerlingen die dat nodig hebben. Er is een Toptalent programma voor leerlingen die op hoog niveau hun talent voor bijvoorbeeld sport of muziek ontwikkelen.

Veilige omgeving

Uit evaluaties blijkt dat leerlingen zich veilig voelen. Daarvoor is veiligheidsbeleid opgesteld en een coördinator aangesteld. In de mediatheek en studiezaal zijn prikkelarme werkplekken ingericht.

Structuur

De mentor heeft een centrale rol. De zorgcoördinator organiseert ondersteuning op maat, die uitgevoerd wordt door interne specialisten. In het Zorg Advies Team wordt zo nodig samengewerkt met externen zoals het wijkteam en de GGD.

Kwaliteitszorg

Jaarlijks wordt het ondersteuningsaanbod geëvalueerd. Interne specialisten ontvangen jaarlijks professionalisering en feedback op hun functioneren.