Beekdal

Beekdal is een school voor voortgezet speciaal onderwijs voor leerlingen met ernstige leerproblemen, ook wel bekend als een school voor zeer moeilijk lerende kinderen.

De school werkt resultaatgericht aan zowel de cognitieve vaardigheden als aan de sociaal emotionele ontwikkeling van de leerling. In, met name, de eindgroepen van het VSO besteden we veel aandacht aan de voorbereiding op dagbesteding en arbeid. Leerlingen gaan dan op stage. Het doel hiervan is het ontwikkelen van de werknemersvaardigheden en een juiste werkhouding.

Leerlingen worden op basis van hun ontwikkelingsperspectief ingedeeld in een mentor- en werkgroep. In de eerste jaren op het VSO krijgen leerlingen een breed vakkenaanbod. Naarmate de leerling ouder wordt, nemen praktijkvakken een steeds belangrijkere plaats in binnen het onderwijs. Het onderwijs richt zich dan ook meer op uitstroom.

Er is een Parkklas voor leerlingen met een (licht) verstandelijke beperking en ondersteuningsbehoeften waar voorheen geen passende onderwijsplek voor beschikbaar was. Er wordt gestreefd naar optimale ontwikkeling van elk individu binnen zijn/haar mogelijkheden. Wat de Parkklas zo uniek maakt, is het dagprogramma waarin onderwijs, zorg en vrijetijdsbesteding geïntegreerd worden.

Voor een inschrijving op het Beekdal is een toelaatbaarheidsverklaring van het samenwerkingsverband nodig.

Beekdal

Heiligenbergerweg 185
3816 AJ Amersfoort

E-mail: beekdal@shlonderwijs.nl
Telefoon: 085 - 06 60 700
Website: Bezoek website

Bestuur

Stichting 's Heeren Loo Zorggroep

Schoolsoorten

vso

Denominatie

Openbaar

Ondersteuningsaanbod

Voor iedere leerling wordt een plan gemaakt door de commissie van begeleiding, gevormd door de intern begeleider, de adjunct-directeur, de orthopedagoog, schoolarts en maatschappelijk werkster. De directeur van de school is de voorzitter. Er zijn twee groepen voor leerlingen met specifieke behoeften:

Onderwijszorggroep

Het gaat hierbij om leerlingen met specifieke onderwijs- en ondersteuningsbehoeften. Leerlingen die in deze kleinere groep zitten hebben extra begeleiding en nabijheid nodig en profiteren eveneens van het minder aantal les- en persoonswisseling in deze groepen.

Structuurgroep

In de structuurgroep wordt in een kleine groep met meer begeleiding een duidelijk en gestructureerd programma aangeboden. De vaste begeleiders gaan mee naar de praktijkvakken.

Wij investeren in een goed pedagogisch klimaat door open communicatie met de leerlingen, het aanleren van wederzijds respect, het geven van lessen sociaal- emotionele ontwikkeling en het bespreekbaar maken van onderlinge verschillen.

De leerlingen volgen een deel van de dag onderwijs in de mentorgroepen. De mentor is aanspreekpunt voor leerlingen en ouders.